Свищовлии се забавляваха с инициативата „Изследовател 2”

Мисия

07-11-2017, 14:38

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя се организира от сдружение „Зелена шапка – Свищов”

За втора поредна година в Свищов се проведе инициатива „Изследовател 2”, организирана от сдружение „Зелена шапка – Свищов”, с координатор Мартин Минков и Катя Сугарева. Събитието обединява ориентиране в градски условия и здравословен базар на собственоръчно направени солени и сладки лакомства от тиква, и в него участваха около 150 деца и ученици. Идеята на организаторите е по забавен и атрактивен начин да се насърчава воденето на активен и здравословен живот.

Сред целите на събитието са осъзнаване на ползите от физическа активност за личното, социално и професионално развитие, чрез участие в спортни дейности; изграждане на търговски умения и насърчаване на предприемаческия дух при децата от по-ранна възраст; осъзнаване значението на храната върху човешкото здраве.

Стопанска академия подкрепи инициативата на сдружението и осигури специална награда, която връчи гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор/Образователен маркетинг в АЦККВО и член на журито за излъчване на победител в кулинарния етап от „Изследовател 2”. Наградата на Стопанска академия получи Николай Василев, който беше най-възрастния участник в състезанието по ориентиране в градски условия и премина трасето заедно със своя син.

Организаторите на събитието изказаха благодарност към всички участници и към хората, подпомогнали реализирането на идеята – учители, родители, представители на бизнеса.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов