Великотърновци подкрепиха малката Никол в борбата с рака, една трета от нужната сума е събрана

Мисия

07-11-2017, 20:38

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ученици и граждани излязоха тази вечер на благотворителен поход

Великотърновци не спират с инициативите в помощ на 13-годишната Никол Георгиева, която изненадващо бе сполетяна от сарком на Юинг.

Близо 100 младежи се включиха тази вечер в благотворителния градски поход „Заедно за Никол“. Ученици от няколко търновски училища се призива на общинския съветник от ГЕРБ и председател на Младежката организация на партията Георги Недев, като най-многобройни бяха възпитаниците на ПГСАГ „Ангел Попов“, които се включиха на два етапа. Членове на МГЕРБ и състезатели от мотоциклетния клуб „Сикс спортс“ призоваха десетки случайни минувачи по улицата да предоставят сума в кутиите за дарения за лечението на лъчезарното момиче. 

165 000 евро е офертата на клиника в чужбина, където Никол може да се излекува от тежкото онкологично заболяване. Великотърновци обаче показаха, че сумата не може да е по-голяма от сърцата на болярите и не е недостижима. Така за броени дни една трета от парите вече са събрани. Благодарение на различни благотворителни инициативи дрифтъри, футболни фенове, младежи, спортисти, общинари събраха близо 100 000 лв., а дарителници за лечението на Никол са поставени кутии в десетки търговски обекти – от фризьорски салони и хранителни магазини до фреш барове и малки бакалийки по търновските квартали.

Сумата, събрана днес само за 30 минути по време на благотворителния поход, е 935лв.

На този етап родителите на Никол Георгиева не могат да кандидатстват за DMS кампания, затова призовават всеки, който може да отдели дори и малка сума, да го направи в името на един млад живот.

 

Дарителската сметка на Никол :
Дарителската сметка на Никол Йорданова Георгиева е :
IBAN : BG46 UNCR 7000 1523 0967 34
BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк : UNCRBGSF.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов