Пожарът в Търново вероятно е предизвикан от късо съединение

Животът

08-11-2017, 09:03

Снимка:

БТВ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Половин година ще е нужна на фирмата, за да се възстанови от загубите

Собствениците на великотърновския месокомбинат, в който избухна пожар, нямат съмнения той да е умишлен и са убедени, че става дума за късо съединение. Това каза пред bTV синът на собственика Слави Минев.

Той отхвърли и версията сами да са предизвикали пожара. „Няма такова нещо, в пиков момент и при предстоящи празници, смешно е да се коментира”, категоричен беше Слави Минев.

Огънят е тръгнал от корпус за разфасоване. По първоначални данни е станало късо съединение в помещение за спомагателни материали. Изгорели са пластмасови каси и тарелки.

Пожарът е избухнал в извънработно време, когато в сградата не е имало служители. Производствените помещения на фирмата не са пострадали от огнената стихия, тъй като са в друг корпус.

Възстановено е електрозахранването и вече тече нормален работен процес, увери Минев. Щетите са за милиони левове, но предприятието ще работи, допълни собственикът му. Нужна ще е половин година, за да се възстанови фирмата, вероятно ще се строят и нови работни помещения.

В завода работят около 130 души. Тези, които са останали без работни места заради пожара, ще бъдат пренасочени към други сектори на производството.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)