Кръгла маса за професионалното образование домакинства жп гимназията в Горна Оряховица

Мисия

09-11-2017, 10:24

Снимка:

ПГЖПТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На форума присъстват жп специалисти, частни превозвачи и преподаватели

Професионалното образование и обучение в областта на железопътния транспорт, както и настоящето и бъдещето на железничарската професия, бяха дискутирани по време на кръгла маса, чийто домакин бе ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ в Горна Оряховица. На форума присъстваха представители на професионалните гимназии по железопътен транспорт, държавни институции и ведомства, РУО - Велико Търново, Община Горна Оряховица, ръководители на железопътни поделения, ръководители „Човешки ресурси“ на „Холдинг БДЖ”, ДП НКЖИ, частни превозвачи и др.

Участниците в кръглата маса обсъдиха състоянието и тенденциите за развитие на професионалното образование и обучение в областта на железопътния транспорт. Дискутиране бе необходимостта от кадри за железопътния транспорт на регионално и национално ниво.

Представени бяха добри практики за подкрепа на транспортното образование и професионалната реализация. Всички участници се обединиха около желанието за тясно сътрудничество между бизнеса и образованието в полза на завършващите ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров”. Повдигнати бяха важни въпроси за практическата насоченост на обучението и професионалната подготовка на младите специалисти. Коментираха се възможности за откриване на нови, актуални специалности, съобразени със съвременните и все по-бързо променящите се изисквания.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов