„Амалипе” и директорката на училището в Джулюница бяха на работна среща в Каталуния

Животът

09-11-2017, 12:41

Снимка:

Амалипе

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В Барселона се събраха партньорите по проект DigiUp

В сърцето на Каталуния – Барселона се събраха партньорите по проект DigiUp – Дигитално обучение чрез интерактивни групи. Целта беше да се осъществят поредната работна среща и заключителната конференция по проекта.

В проект DigiUp, финансиран по програма Erasmus +, участват партньори от 4 държави – Германия, Швеция, Испания и България. Център „Амалипе“ е българският партньор по проекта, чиято основна цел е да се увеличи капацитета за използване на дигиталните технологии на хора, чиито умения не са достатъчно развити. Чрез усвояване на новите технологии, те ще бъдат по-квалифицирани и конкурентноспособни.       

От българска страна, освен представител на Център „Амалипе“, участва и Даниела Христова, директор на Обединено училище „П.Р.Славейков“ в с.Джулюница, която бе обучител по проекта. Тя разказа за опита си, затрудненията и резултатите, до които са достигнали по време на проведения пилотен курс за дигитални умения в нейното училище.

През двата дни на работната среща партньорите обсъдиха проблемите, които са срещнали и успехите на участниците в курса. Определиха последващи задачи и срокове. Въпреки че във всяка страна организациите работят с различни целеви групи – хора от ромския етнос, мигранти, възрастни хора, участниците споделиха, че виждат изключителен смисъл от извършените дейности и ще търсят начин да продължат DigiUP-курсовете и след края на проекта. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов