Наградиха победителите в общинския конкурс за рисунка „Аз се движа безопасно”

Велико Търново Лайф

13-11-2017, 11:16

Снимка:

дама.бг

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

169 рисунки, изработени от 144 деца и ученици, участваха в надпреварата

169 рисунки, изработени от 144 деца и ученици, участваха в конкурса за рисунка „Аз се движа безопасно”. Той бе организиран в рамките на общинската програма „Здрави деца в здрави семейства” по инициатива на РЗИ и в партньорство с Община Велико Търново, сектор „Пътна полиция” и Регионално управление на образованието в старата столица. В творческата надпревара се представиха подрастващи от четири детски градини – „Соня”, „Райна Княгиня”, „Първи юни” и „Слънчев дом” и пет училища „Бачо Киро”, „Христо Ботев”, „Св. Патриарх Евтимий”, „Христо Смирненски” и „Емилиян Станев” в община Велико Търново. От предучилищна възраст участваха 77 рисунки, а от начален курс – 92 творби. Те бяха оценени от комисия с председател Ана Павлова – старши експерт по организация на средното образование в РУ на образованието – Велико Търново.

Официално в Регионалната здравна инспекция бе открита изложба с творби от конкурса „Аз се движа безопасно” и обявени отличените рисунки. В първа възрастова група победители са Калоян Радев от предучилищната група в ОУ „Бачо Киро”, Лорен Кирова от ДГ „Първи юни” и Рая Чалова от ДГ „ Соня”. Първите три места в следващата възрастова група заеха  Валерия Пашова – СУ „Емилиян Станев”, Сияна Иванова – ОУ „Св. Патриарх Евтимий” и Ивона Димова от ОУ „Бачо Киро”. Връчени бяха и шест поощрителни награди.

Победителите в конкурса за рисунка „Аз се движа безопасно” получиха подаръчни ваучери и предметни награди, а всички участници – грамоти.  Наградите са осигурени от Община Велико Търново в рамките на бюджета на програма „Здрави деца в здрави семейства” за 2017 година.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов