Премахнаха изхвърлените опасни отпадъци край Свищов

Животът

13-11-2017, 14:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

РИОСВ извърши проверка, на фирмата е съставен акт

Експерти на РИОСВ – Велико Търново провериха изпълнението на предписание, дадено на „Еко трейдинг къмпани“ ООД, София да извърши почистване на опасните отпадъци в Западната индустриална зона в Свищов. Дружеството трябва да предаде шлаката за последващо третиране на дружества, притежаващи разрешение или комплексно разрешително за дейности с отпадъци по реда Закона за управление на отпадъците. Проверката установи, че нерегламентирано изхвърлените опасни отпадъци са почистени и извозени до площадка в Пловдив, за която „Еко трейдинг къмпани“ ООД има издадено разрешение за дейности с отпадъци. Извозването е осъществено в периода 5-8.11.2017 г. със собствен транспорт.

Проверката установи, че след почистването на опасните отпадъци, площадката, върху която са били изхвърлени, е с бетонна непропусклива повърхност, което е благоприятен факт и елиминира вероятността от замърсяване на почви и подземни води в района.  

За констатираното нерегламентирано изхвърляне на опасни отпадъци на „Еко трейдинг къмпани“ ООД, София е съставен и връчен акт за установено административно нарушение.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)