Студентският съвет на ВТУ иска среща с депутатите от района

Животът

14-11-2017, 08:19

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дипломатически клуб „Имхотеп” настоява за кардинални промени в Студентския съвет

Студентският съвет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ изпрати покана до тях за среща-разговор на народните представители от района доц. Милен Михов, Цветан Цветанов, Станислава Стоянова, Главдия Ганчева, Весела Лечева, Явор Божанков и Валентин Ламбев със студентите в университета.

„Желанието ни е срещата да се осъществи в навечерието или периода около студентския празник – 8-ми декември, като с това би се показала личната ангажираност на депутатите към проблемите на студентите от нашия университет. Вярваме, че проблемите, които имат студентите на Великотърновския университет, могат да се разрешат само и единствено чрез активното сътрудничество между университета, законодателната и изпълнителната власт. Като държавен университет, ВТУ има отговорността да подготвя кадри за множество сфери от българското общество, а държавата трябва да показва загриженост към студентските проблеми.” – се казва в депешата до депутатите от Великотърновския избирателен район.

През изминалата седмица членовете на студентския Дипломатически клуб „Имхотеп” заявиха, че предстоят кардинални промени в Студентския съвет на ВТУ. Клубът, основан преди две години, се утвърди като еталон за активно работеща студентска група, обединявайки възпитаници от всички факултети на търновската алма матер и други висши училища в страната.  Представителите на клуба смятат, че Студентският съвет на ВТУ не функционира правилно.  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов