„отГОворните“ ще показват добрия пример на младежите от Горна Оряховица

Велико Търново Лайф

14-11-2017, 12:55

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Новосъздадената група ще бори апатията към ежедневието и проблемите

Своята кауза „отГОворните“ обявиха група инициативни младежи от Горна Оряховица. Те ще показват добрия пример на своите връстници.

„Всеки ден сме свидетели как у всички поколения се проявява апатия към случващото се, към нашия общ живот и към ежедневието на града и държавата, в които живеем. Виждаме как младите бягат към надеждата за по-добра кариера в големите градове. Свидетели сме как отказват да участват в обществения живот. Усещаме подмяната на морални ценности като доброта, искреност, милосърдие с пошлост, първичност, агресия. Всичко това води до усещането за безизходица пред цялото поколение на младите“, обясни причините за създаването на „отГОворните“ Даниел Божанков. Той обяви разбиването на този омагьосан кръг в Горна Оряховица. „Младите са силни, раждат идеи, могат да работят здраво за мечтите си и за каузите, в които вярват. Само им трябва малко стимул и опора. Затова си казахме, че е време да създадем тази опора“, допълни Божанков.

„отГОворните“ са група млади хора от град Горна Оряховица, които искат да постигнат щастлив живот в своя град. Обединен са от виждането си, че градът им може да се промени към по-добро, ако хората повярват в тази кауза.

Кауза „Отговорните“ има за цел да пробужда младите хора на Горна Оряховица и да ги прави съпричастни с живота и бъдещето на града.

„Ние ще избягаме от политиката на всяка цена. Нашата идеология е добрият живот в Горна Оряховица. Оставаме в гражданския сектор, но няма да спестим нищо на властта“, обявиха още създателите при основаването на „отГОворните“.

За да постигнат своята мисия, те ще покажат на връстниците си чрез своя личен и житейски пример, че в Горна Оряховица може да постигнат мечтите си. „отГОворните“ ще канят вдъхновяващи българи от всички сфери на обществения живот, за да вдъхнат кураж на младите хора. Каузата залага и на обучения и тренинги, както и на създаването на мрежа от идейни хора, които си помагат, споделят способностите си, преодоляват заедно трудностите и вървят напред.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов