Даниел Панов и ученици от цяла България отбелязаха Световния ден за борба с диабета

Велико Търново Лайф

14-11-2017, 16:17

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Започва благотворителна инициатива в подкрепа на деца със заболяването

Ученици от цяла България се събраха в Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново по повод Световния ден за борба с диабета. Училището даде начало на нова благотворителна кампания в старопрестолния град, която е в подкрепа на деца, диагностицирани със заболяването. Първата кауза е осигуряването на инсулинова помпа за малкия Божидар от Русе, който е само на година и два месеца.

Инициативата е на Асоциация „Докосни дъгата“ с председател Денислава Ангелова, както и на дванадесетокласника от СГИ Тихомир Петров. Тя бе подкрепена от кмета на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов, от Футболен клуб „Левски“, Спортна академия „Ивелин Попов“, Българската федерация „Шотокан карате - До“, Карате клуб „ИПОН“ и др.

Даниел Панов поздрави учениците и инициаторите на кампанията и подчерта, че е силно впечатлен от активността на младите хора и ангажираността им с обществени каузи. „Старата столица отново дава пример за единство - в името на по-добрия живот на децата, диагностицирани с диабет. Те не са по-различни и заслужават да водят пълноценен живот“, коментира Даниел Панов.

Директорът на гимназията Виолета Йосифова обяви, че през следващите два месеца в училището ще бъдат събрани средства  в подкрепа на малчугани и ученици със заболяването. Това ще бъде каузата и на коледния бал, посочи тя.

В отбелязването на Световния ден за борба с диабета се включиха популярните изпълнители Дули и Муден от Руди, Муден Дули и Кукушев, секретарят на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, треньорът на юношите на Левски Йордан Петков, Александър Славков - президент на Българската федерация „Шотокан карате - До“ и президент на карате клуб ИПОН, Влади Попов - директор на Спортна академия „Ивелин Попов“ и др. На финала на събитието всички пуснаха във въздуха балони със син цвят като знак за свободата на хората с диабет.

В подкрепа на хората, диагностицирани със заболяването, тази вечер в 18,00 ч. крепостта Царевец ще бъде обагрена в син цвят. Инициативата е на Община Велико Търново, Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Българска асоциация „Диабет“. В същите цветове ще свети и Националният стадион „Васил Левски“.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов