Велико Търново отбелязва с прегръдки Международния ден на толерантността

Животът

15-11-2017, 08:00

Снимка:

Диди Христова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициатори са Център Амалипе и ВТУ

Център „Амалипе“ ще отбележи Международния ден на толерантността в периода 16 - 20 ноември 2017 година в цялата страна, под мотото „Толерантността - единство на различията“. В кампанията ще се включат Центровете за развитие на общността – структури на „Амалипе“, формирани в 11 общини, заедно с местните клубове за развитие и училища, участващи в образователната програма „Всеки ученик ще бъде отличник“, както и преподаватели, студенти, представители на институции, граждани, активисти и приятели.

На 16 ноември Център „Амалипе“, съвместно с  доброволците от Педагогически факултет на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, ще раздават от 12 ч. пред сградата на Община Велико Търново прегръдки и флаери с толерантни послания, а всеки минувач ще може да напише на специално подготвено табло с  изработено дърво на толерантността. Също така, минувачите ще имат възможността да видят доброволци, облечени в три национални носии – Ромска, Турска и Българска.

След събитието пред общината, от 14:00ч.  в пети корпус,  ще се организира публична лекция  на  проф. дпн. Мариана Мандева. ,,За четенето на официалния български език като втори език в началния училищен етап“  – ,,Академично и лично“.

Също на 16.11.2017г от 09:30ч. образователният медиатор Ирена Михайлова  към център Амалипе, съвместно с ученическия парламент на СУ ”Ангел Каралийчев” гр.Стражица, Педагогическият съветник на училището Велислава Димитрова, учители и ученици ще отбележат съвместно Международния ден на толерантността. Ще бъдат проведени  дискусии по темата, изработване на Детелини с десетте ,,Златни правила на толерантността“, а най - малките малчугани от IV-клас ще подготвят сценка на ,,Толерантността“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов