Млад горнооряховчанин се нуждае от средства, за да пребори левкемия

Мисия

15-11-2017, 08:30

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

38-годишният Пеньо Пенев има син на 14 години

Близки, колеги и роднини инициират кампания за събирането на средства за спешна животоспасяваща трансплантация на стволови клетки в Турция на Пеньо Павлов Пенев. Той е на 38 години от Горна Оряховица и страда от остра левкемия, която се развива много бързо.

„Молим за помощ, тъй като сумата е голяма и непосилна за семейството.Този човек е млад. Този човек има съпруга и син на 14 години. Той е изключително добър, услужлив и честен, страхотен приятел и колега. Има мечти и цели – помогнете му да ги осъществи. Всеки баща би искал да види сина си щастлив абитуриент, да види рожбата си пред олтара до бъдещата му съпруга! Той не заслужава тази участ. Помогнете му да оздравее, мили хора.” – се казва в апела на близките на Пеньо.

Докторите у нас не дават шанс за излекуването на младия мъж, но клиника в Турция дава 80% шанс за живот чрез трансплатнация на стволови клетки. Донор може да стане една от сестрите на Пеньо. Нужната сума, обаче, е 100 000 евро, като за последващи терапии ще са необходими още около 40 000 евро.

Дарителници в помощ на младия мъж вече са поставени в доста обекти в община Горна Оряховица.

Ако имате възможност да помогнете на Пеньо и на семейството му да се преборят с огромното изпитание, може да сторите това на следната сметка:

 

IBAN: BG71UBBS80021063534140

BIC: UBBSBGSF

Пеньо Павлов Пенев, град Горна Оряховица



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов