Велико Търново получи висока оценка от Световната хандбална федерация

Спорт

15-11-2017, 11:18

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Признанието дойде на годишния конгрес на международната организация в Анталия

Велико Търново, Габрово и Българската федерация по хандбал получиха висока оценка от Световната хандбална федерация. Това се случи по време на годишния конгрес на международната организация, провел се в Анталия. Поводът бе провелата се в двата града Световна купа по хандбал.

За отличната работа по организацията на престижната спортна надпревара председателят на българската федерация Росица Бакърджиева – Коева бе удостоена със специален плакет. Призът бе връчен от Хасан Мустафа – президент на Световната хандбална федерация.

Световната купа по хандбал се проведе във Велико Търново и Габрово в средата на юни. Старата столица бе домакин на срещи от груповата фаза, на директните елиминации, както и на големия финал, спечелен от тима на Фарьорски острови.

Докато траеше турнирът, президентите на Европейската и на Международната федерации по хандбал Михаел Видерер и Хасан Мустафа гостуваха във Велико Търново се срещнаха с кмета Даниел Панов. Още тогава те изразиха отличните си впечатления както от града, така и от организацията на спортната надпревара. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)