29 души с присъди за държане, разпространение или отглеждане на наркотици от началото на годината

Крими

15-11-2017, 14:34

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

15 от извършителите са признали вината си

От началото на годината по обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново са осъдени 29 лица за престъпления свързани с държане, разпространение и отглеждане на наркотични вещества. В осем от случаите лицата са осъдени по бързи производства водени от прокуратурата.  15 от извършителите са признали вината си и са осъдени след одобрено от съда споразумение, постигнато с прокуратурата.

За държане и отглеждане на марихуана, Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу британски поданик. Обвинението срещу Антъни М. е затова, че в периода от неустановена дата до 13.03.2017г. в гр. Велико Търново, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, отглеждал растения от рода на конопа -  10 броя растения  с общо тегло в сухо състояние 108,629 грама, на стойност при пласиране на улицата – 651,77 лева в нарушение на установените правила, като случаят не е маловажен. Повдигнато му е обвинение и за това, че на 13.03.2017г. в гр. Велико Търново, без надлежно разрешително по държал високорискови наркотични вещества коноп (марихуана) с тегло 191,752 грама на стойност 1150,51 лева.

По бързо производство Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд и 27-годишен мъж за държане на наркотици. Обвинението срещу Славомир Д. е за това, че на  06.11.2017г., в гр. Велико Търново, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите държал  в себе си и  в дома си в гр.В.Търново високорискови наркотични вещества канабис и амфетамин на обща стойност 3,24 лева. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов