Форум „Библиотеки – четене – комуникации” започва в търновската библиотека

Мисия

16-11-2017, 09:14

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Конференцията е посветена на 190-годишнината от рождението на видния български поет

Шестнадесета Национална конференция с международно участие на тема „Библиотеки – четене- комуникации” започва днес в Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков” – Велико Търново. Конференцията е посветена на 190-годишнината от рождението на видния български поет, публицист и политик Петко Рачов Славейков и на 25-годишнината от създаването на катедра „Библиотекознание и библиография” при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. По време на двудневния форум ще бъдат представени доклади на теми в областта на библиотечните и информационните науки, книгознанието, литературната история, печатните комуникации и медиите.

Откриването на конференцията започва в 13:00ч. с приветствия от официалните лица. В рамките на два дни ще бъдат представени около 50 доклада на преподаватели, изследователи, докторанти и общественици от различни образователни и културни институции в страната и чужбина.

На 16 ноември от 16:30ч., в рамките на конференцията, е предвидено и представяне на Био-библиография по случай 60-годишния юбилей на преподавателя от ВТУ проф. дфн Сава Василев. Събитието включва още представяне на новите книги на издателство „Захарий Стоянов” и сп. „Везни”, както и представяне на книгата на Антон Труфев „Гарван гарвану око не вади”, която е посветена на 190 години от рождението на П. Р. Славейков.

Конференцията е организирана от РНБ „П. Р. Славейков”, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Асоциацията на университетските библиотеки. Провежда се под патронажа на Министерството на културата.

Пълната програма за конференцията може да намерите на сайта на РНБ „П. Р. Славейков”.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)