ВТУ кани на изложба „Света гора. През погледа на фотографския обектив”

Животът

16-11-2017, 09:34

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Официалното откриване е утре от 17.30 ч.

Светогорското представителство в гр. Солун, съвместно с Община Велико Търново, Центърът за гръцки език и култура на Филологическия факултет и Богословският факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” представят в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ от 17.11.2017 г. до 10.12.2017 г. фотоизложба „Света гора. През погледа на фотографския обектив”.

Изложбата показва снимки на четирима съвременни фотографи: Zoran Purger от Сърбия, Ali Borovali от Турция, Zbigniew Kosc от Пoлша и Valery Bliznyuk от Русия. Те посещават многократно Атон и се изявяват като поклонници посетители, показвайки чрез обектива на камерата уникални моменти от естествения релеф, религиозните навици, ежедневието на монасите, като се фокусират върху лицата на атонските старейшини.

Преводите на материалите за изложбата са на студентите от IV курс от специалностите Приложна лингвистика с втори чужд език и Балканистика с новогръцки език  във Великотърновския университет.

Проявата се осъществява с любезното съдействие на Благотворителна фондация „Ал. Онасис” и Министерството на просветата и културата на Република Кипър.

Официалното откриване на изложбата „Света гора. През погледа на фотографския обектив” ще бъде на 17 ноември 2017 г. (петък) от  17.30 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов