Във Велико Търново ученици подаряваха ябълки срещу цигари

Велико Търново Лайф

16-11-2017, 15:22

Снимка:

община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът Даниел Панов поздрави младите хора за инициативата

Ученици от Велико Търново подаряваха ябълки срещу цигари. В центъра на Старата столица всеки човек, избрал да върне поне едно тютюнево изделие, получаваше вкусен плод. За непушачите също имаше подаръци – цветни балони, позитивни послания и др.

С инициативата Старата столица отбеляза Международния ден без тютюнопушене – 16 ноември. Организатори на кампанията бяха Община Велико Търново и Частната професионална гимназия „Аркус“.

Кметът Даниел Панов се срещна с учениците и ги поздрави за активната обществена дейност. Той им благодари за инициативата, насърчаваща здравословния начин на живот. Даниел Панов пожела на младите хора много успехи както в училище, така и във всички начинания. Кметът ги посъветва да изберат българските университети, щом завършат средно образование.

Част от кампанията бе разпространението на здравни и образователни материали. В инициативата се включиха и експерти от Превантивен информационен център по наркомании.

Международният ден без тютюнопушене е отбелязан за първи път през 1977 г. и оттогава, по инициатива на Американската общност за борба с рака, се чества всеки трети четвъртък от месец ноември. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов