Над 3000 лева постъпиха в благотворителния фонд на КНСБ преди концерта „За децата от децата”

Мисия

16-11-2017, 16:36

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

До края на седмицата ще бъдат преброени и другите постъпления от инициативата, подкрепена от Венцислав Спирдонов

Стотици деца от Велико Търново участваха в благотворителния концерт „За децата от децата” . На сцената на МДТ „Константин Кисимов” своите умения и таланти показаха най-малките изпълнители от детските градини „Соня”, „Иванка Ботева” и „Слънце”, както и възпитаници на танцови и музикални формации от Младежкия дом, от Центъра за подкрепа и личностно развитие към ОДК, изпълнители от село Ресен. Младите певици Кристияна Кирилова и Кристина Каляка обраха овациите на публиката със своите сърцати изпълнения.

Водещи на концерта бяха десетокласниците Деница Дончева от СУ „Емилиян Станев” и Цветин Кръстев от ПМГ „Васил Друмев”, сценарист и режисьор на благотворителния спектакъл беше актрисата Цанка Цанева.

Над 600 картички бяха изработени от децата, средствата от продажбата им са предназначени за млади хора от Велико Търново, които се нуждаят от спешно лечение, посочи Иванина Янкова, председател на РС на КНСБ във Велико Търново – инициатор на начинанието. Тя уточни, че в рамките на подготовката на концерта над 3000 лева са постъпили по сметката на Благотворителния фонд „ Проф. Д-р Желязко Христов”, чрез който всички събрани суми ще бъдат разпределени в обявените банкови сметки на нуждаещите се деца.

До края на седмицата ще бъдат преброени и постъпленията от продажбата на картички и даренията, направени от физически и юридически лица, а организаторите ще отчетат резултатите от акцията на пресконференция в понеделник, която ще се състои в пресклуба на БТА в областния град.

Инициативата е подкрепена от председателя на Общинския съвет във Велико Търново Венцислав Спирдонов. Гости на концерта със свой принос към инициативата бяха областният управител проф. Любомира Попова, директорът на Дирекция „Образование” към общинската администрация Пенка Игнатова, представители на институции и фирми, съпричастни с каузата. Десетки организации се включиха безвъзмездно с техническа и логистична помощ. Сред тях са студио „Digital Sound”, транспортни фирми, професионални гилдии и много доброволци. Концертът беше открит с благословията на отец Славчо, който припомни на присъстващите библейска притча за смирението и състраданието.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов