Свищовската прокуратура обвини мъж и жена в предизборно купуване на гласове

Крими

17-11-2017, 13:53

Снимка:

областна дирекция на МВР, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Престъпленията са извършени през март тази година

Районна прокуратура - Свищов  внесе в съда обвинителен акт срещу две  лица за извършено престъпление против политическите права на гражданите.

Обвинението срещу Силвия В. е за това, че на 13.03.2017г в гр. Свищов предоставила на М. С. имотна облага - 500 лв., за да бъде дадена на десет други  лица с право на глас с цел да бъдат склонени на предстоящите на 26.03.2017 г. избори за народни представители на Република България да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия. Повдигнато й е обвинение и за това, че  е дала на същото лице имотна облага – 50 лева, с цел да го склони да упражни избирателното си право в  полза на същата политическа партия. Престъпление по чл.167 от НК.

Обвинението срещу Мехмед М. е за това, че за времето от 06.03.2017г – 15.03.2017г, в условията на продължавано престъпление, в гр. Свищов предоставил на Р. Р.,  А. Ю. и Н. М. имотна облага - парична сума в размер от 1250 лв., за да бъде дадена на 25 други лица с право на глас, с цел да бъдат склонени на предстоящите избори за народни представители да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия.  Както и за това, че действайки при условията на продължавано престъпление, дал на другиго -  на А  Ю. и Н.  М. имотна облага – паричната сума от 50 лева, за всеки по отделно, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на същата политическа партия. Престъпление по чл. 167, вр. чл. 26 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов