С благотворителен концерт събират средства за лечението на 7-годишно момче

Мисия

18-11-2017, 12:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Божидар се нуждае от 54 695 евро за имунотерапия, химиотерапия и рехабилитация

Благотворителен концерт за 7-годишния Божидар Кръстев, който се бори с тумор на гръбнака, ще се проведе в търновския клуб Melon на 22 ноември от 21:00ч. Концертът се организира от близки и приятели на момчето, граждани и целия екип на клуба, а участие в инициативата ще вземат търновската група Кову и младите изпълнители Мартин Лалев, Ивелина Романова и Радан Косов. Освен благотворителната кутия, която ще бъде на място, всички средства от входа на събитието също ще бъдат дарени за инициативата.

През март 2017 год. Божидар е опериран за отстраняване на тумор в гръбнака в УМБАЛ „Св. Ив. Рилски” София. Според направените хистологични изследвания туморът е доброкачествен и бавноразвиващ се. След около месец родителите решават да направят изследвания и в Турция, болница Аджъбадем, защото детето продължава да не се чувства добре. Резултатът от ядрено-магнитния резонанс, направен в Турция, показва двойно нарастване на туморното образувание, което налага спешна нова операция. Фондът за лечение на деца отказва финансиране и това принуждава родителите да събират средствата от приятели и познати. На 10.05. Божидар е опериран отново. Туморът е отстранен, но хистологичният резултат е коренно различен от този в България. Изследването показва злокачествен тумор – мултиформен глиобластом 4-та степен, което налага провеждането на химио и лъчетерапия, а след това и рехабилитация. Стойността на 28 сесии облъчване с апарата „Трубийм” и 6 седмици химиотерапия е 21 805 евро. За 30-дневна рехабилитация ще са необходими 23 835 евро.

Божидар провежда лечението, препоръчано от турските специалисти, но след направения в началото на август контролен преглед се установява, че туморните клетки са стопирани, но не са намалели. Родителите решават да потърсят второ мнение от Университетска клиника Ди Наваро в Испания и оттам им предлагат комбинирано лечение – имунотерапия и химиотерапия. На 10.08. Божидар е приет в клиниката и лечението е започнато веднага. Стойността на пълния курс имунотерапия, химиотерапия и рехабилитация е 54 695 евро.

Всеки, който иска да направи допълнително дарение, може да преведе желаната сума, като изпрати дарителски SMS с текст на латиница DMS BOBCHO на номер 17 777 или на следната банкова сметка:
BG87 UNCR 7000 1522 9420 57
Титуляр: Божидар Кръстев



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов