Тимът на „Сребърна Янтра“ триумфира на конкурса „November Music Fest” в Плоещ

Мисия

20-11-2017, 08:41

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В надпреварата участваха 133 изпълнители в 10 възрастови категории

Селекцията от лауреати на международния конкурс „Сребърна Янтра“ 2017 представи блестящо България на 6-я международен конкурс „November Music Fest”, който се проведе в румънския град Плоещ.

133 изпълнители в 10 възрастови категории до 18-годишна възраст с по една песен се включиха в еднодневния музикален маратон, който продължи до късно след полунощ. Нито за миг, обаче, настроението не напусна нито изпълнителите, нито придружаващите ги родители – приятелска атмосфера, която съпровожда почти всички подобни конкурси в северната ни съседка от начало до край.

10-годишната Вилияна Иванова, възпитаник на Школата за рок и поп изпълнители - клуб „Естрада“, гр. Свищов с ръководител Антоанета Георгиева, категорично победи връстниците си и спечели „Трофей“ в групата – наградата за „най-добър изпълнител“. Виви се представи с кавър на Ники Янофски - „SOMETHING NEW’ – една от песните, с които участва в „Сребърна Янтра“ .

Вторият представител на България, 16-годишният Мартин Йорданов от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" – Бургас (вок. педагог Мариета Секлемова), заложи на хита на Давид Бисбал „БУЛЕРИЯ“ и улучи в десетката. Изпълнението му донесе не само първо място в групата 16-18-годишни, но и наградата на Детското жури за артистичност.

Габриела Йорданова, която миналата година спечели Голямата награда в „November Music Fest”, тази година получи специалната покана на организаторите да оглави детското жури и да направи мини-рецитал на галата. Публиката посрещна много топло нашата звезда от Детската Евровизия – Габи, а тя пък поднесе невероятна изненада към всички и най-вече към композитора Клаудиу Булете, изпявайки премиерно неговия хит „ARDELEAN SHOW“ на румънски език с характерните йодлери. От тази есен, Габи вече е ученичка в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" – Бургас.

„В журито на конкурса беше и хип-хоп звездата Алекс Флореа, който тази година с Илинка Бъчила представиха много успешно Румъния на голямата Евровизия в Киев. Не се учудвайте, ако много скоро се роди нов българо-румънски дует! След представянето на Габи на галата в Плоещ,  те с Алекс вече имат такива планове, а идеята им горещо подкрепят поп и денс звезда Михай Трайстариу – много добър приятел на „Сребърна Янтра“, както и Тудор Турку – победител в първия „Х Фактор“ на северната ни съседка ! Ето, това е смисълът и голямата полза то участията ни по конкурси в чужбина! Много съм горда от представянето на нашите деца! Виви, Мартин и Габи ни представиха повече от достойно! Благодаря на техните вокални педагози – Антоанета Георгиева и Мариета Секлемова, както и на всеотдайните им родители за безрезервната подкрепа! – сподели след завръщането от Плоещ Румяна Начева – член на международното жури на „November Music Fest”, директор на МК „Сребърна Янтра“ (В. Търново).



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)