С „Грехове“ аматьорски Театър 220 ще отбележи 13-ти рожден ден

Велико Търново Лайф

20-11-2017, 11:39

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът се осъществява със съдействието на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе

С представяне на постановката „Грехове“ по романа на Димитър Талев „Железният светилник“, Младежки аматьорски ТЕАТЪР 220 ще отбележи тринадесетия си рожден ден. Спектакълът ще се играе на 24 ноември от 18.30 ч. на сцената на НЧ „Напредък – 1869“. Режисьор на постановката е Рена Дранкюлева. Спектакълът се осъществява със съдействието на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе.

Постановката е фокусирана върху силната, истинска, но греховна любов на Катерина Глаушева и майстора-резбар Рафе Клинче. На раздвоението на Лазар Глаушев между дълг към народа и любовта му към Ния - дъщерята на неговия враг чорбаджи Аврам Немтур. И на силната любов на една майка, готова на всичко, за да запази доброто име на децата си, на целия си род. Готова на всичко дори на грях.

Цената на билета е 5.00 лв.; за учащи и пенсионери – 3.00 лв.

Справки и резервации на тел.: 0886 436 456 и на касата в читалището. Касата работи в делнични дни от 11:00 ч. до 18:30 ч.

Със събраните от постановката средства, младите театрали ще подпомогнат участията си в нови конкурси и фестивали през следващата година.

Училищният ТЕАТЪР 220, е създаден във връзка с 45-та годишнина на ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" - Горна Оряховица и за своите 13 години е представил над 20 постановки. Последните три години групата натрупа опит и завоюва много престижни награди за спектакъл и още повече индивидуални награди.

„Ще се радваме да посетите нашата постановка, организирана със съдействието на Драматичен театър - Търговище и Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе и с любезното домакинство на НЧ "Напредък - 1867" в Горна Оряховица. През всичките години сме имали подкрепата на нашето училище - ПГЕЕ. Сега се нуждаем от подкрепата на всички жители на Горна Оряховица, тъй като с успехите ни от последните три години представяме достойно не само нашето училище, но и нашия град“, казват младите театрали и канят своите съграждани на спектакъла.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов