Електроразпределителната мрежа в Североизточна България функционира нормално

Животът

20-11-2017, 13:57

Снимка:

Енерго про

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО са в готовност да реагират при влошаване на метеорологичната обстановка

Електроразпределителната мрежа в Североизточна България функционира нормално в условията на дъжд и умерен вятър. Към настоящия момент няма населени места без електрозахранване на територията на областите Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Добрич и Силистра.

При влошаване на метеорологичната обстановка и възникване на повреди по мрежата екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са в пълна готовност да реагират своевременно. Компанията разполага с 382 екипа, напълно оборудвани с материали, инструменти, лични предпазни средства и облекло за работа в зимни условия. В готовност е и автомобилният парк на дружеството, който включва над 900 автомобила с висока и нормална проходимост, багери, автокранове, автовишки и други.

Както всяка година, компанията има подготвени планове за пренасочване на допълнителни ресурси от хора и техника от един район към друг при възникване на извънредна ситуация. ЕНЕРГО-ПРО Мрежи поддържа постоянен контакт с общинските администрации в Североизточна България с цел обмен на информация за обстановката и състоянието на пътищата, както и за взаимодействие, при необходимост, между екипите на компанията и общинските служби.

Денонощно на разположение на клиентите е националната телефонна линия на компанията 0700 1 61 61, на която могат да отправят запитване или да подадат сигнал за прекъсване на електроснабдяването.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)