Отличник в Спортното училище ще е първия носител на наградата „Трифон Иванов”

Спорт

21-11-2017, 11:10

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Призът ще бъде връчен от кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов

Десислав Стефанов Пенев е предложен да стане първия носител на наградата „Трифон Иванов” на община Велико Търново. Номинацията е направена от директора на Детско-юношеската школа на ФК „Етър” Никола Велков и е одобрена с пълно единодушие от комисия, председателствана от заместник-кмета Ганчо Карабаджаков.

Десислав е  футболист и в момента е централен защитник в елитната юношеска група до 17 г. на ФК „Етър”. Футболистът е описан от Никола Велков като борбен, упорит и с огромно желание да се развива. Освен обещаващ състезател, Десислав е и отличник в Спортното училище във Велико Търново. Неговата номинацията за носител на приза на името на Железния ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Великотърновския общински съвет на 30 ноември.

Наградата „Трифон Иванов” на Община Велико Търново бе учредена с решение на местния парламент от 30 март т.г. Тя има за цел да отличи и издигне престижа на подрастващите и перспективните играчи, проявили морално-волеви и спортно-технически качества, се казва в регламента. Призът „Трифон Иванов” представлява плакет и парична награда в размер на 500 лв. и ще бъде връчен от кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов на тържествена церемония.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)