Гости от пет държави си дадоха среща в свищовско училище по Еразъм+

Мисия

21-11-2017, 12:31

Снимка:

СУ "Николай Катранов"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Участниците в срещата посетиха и административната сграда на Община Свищов

Работна среща по проект “The Web 2.0 Tools Circle” („Кръгът на Web2.0 инструментите”) по програма „Еразъм+“ се проведе в СУ „Николай Катранов“ в Свищов. В срещата участваха училища от Турция (координатор на проекта), Румъния, Полша, Италия и Албания.
Гостите бяха посрещнати в двора на училището от ученици от III „в“ клас, с класен ръководител Петя Попова. В актовата зала на СУ „Николай Катранов“ директорът Генади Иванов и координаторът на проекта Йорданка Илиева приветстваха гостите с „Добре дошли“.
След посрещането гостите разгледаха училището и посетиха различни класове. Дискутирани бяха избраните през първата година на проекта Web 2.0 инструменти, след което бяха уточнени и датите за заключителната работна среща в Италия през юни. Участниците в срещата разгледаха емблематични сгради в града и посетиха административната сграда на Община Свищов, където бяха приети от Анелия Димитрова, заместник-кмет „Управление на европейски проекти, образование и устройство на територията” и началник-отдел „Образование” Румяна Кузева. Представителите на общинското ръководство приветстваха гостите и ги запознаха с политиката на общината в областта на образованието и европейските проекти.
На втория ден участниците в проекта пътуваха до град Велико Търново и бяха запленени от красотата на старата българска столица.
През последния ден от работната среща в училището се проведоха 4 открити урока с участие на учители от всички държави в проекта. След наситената работна програма, всеки координатор сподели своя план за онлайн и местно разпространение на дейностите през втората година, както и организиране на процеса на формиране на ученическите подгрупи.
На финала заместник-директорът по учебната дейност Христина Борисова официално връчи сертификатите на участниците и благодари за ползотворната работна среща, изпълнена с много обменени идеи, впечатления и планове за следващата година от проекта.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов