19 „златни” двойки преповториха брачните си обети в Горна Оряховица

Мисия

21-11-2017, 17:48

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Младоженците” бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев

В Деня на християнското семейство по традиция Община Горна Оряховица организира честване на „златни сватби”. 19 двойки сключили брак през 1967 година, преповториха отново брачния си обет с пожеланието той да е в сила и през следващите 50 години. „Младоженците” бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Пожелавам ви да продължавате на живеете в съгласие, подкрепа и благоденствие. Предайте мъдростта на децата и внуците си и нека всеки ден в дома ви да има топлина и светлина! Нека пътят ви и занапред е изпълнен с доверие и обич”, поздрави юбилярите инж. Добрев.

Ритуалът по подновяване на брачните обети бе извършен от заместник-кмета Йорданка Кушева. „Мили семейства, днес всички ние сме тук да отпразнуваме неповторимия ритуал на годишнината от бракосъчетанието ви. Бъдете благословени с пожеланието: „Не ме оставяй, защото си ми нужен повече от всякога!“, обърна се към семействата Йорданка Кушева. „Целта на този ритуал е да покажем, че 50 години брачен съюз са венец на обичта, разбирателството и взаимното уважение“, каза още заместник-кметът.

Двойките преповториха брачните си клетви в присъствието на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, вдигнаха наздравица и отново си спомниха за първата брачна целувка. Инж. Добрев връчи поздравителни адреси и цветя на семействата.

97 са семейните двойки в Общината, които тази година празнуват „златна сватба”. Всички те са получили поздравителни адреси от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)