В Първомайци и Върбица празнуваха Деня на християнското семейство

Велико Търново Лайф

21-11-2017, 17:53

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Брачни двойки, венчали се преди 50 години, подновиха брачните си клетви

Деня на християнското семейство честваха днес в Първомайци и Върбица. Брачни двойки, венчали се преди 50 години, подновиха брачните си клетви. В Първомайци ритуалът бе воден от кмета на селото Ясен Янков. Заветното „да“ след 50 години отново си казаха семействата Невянка и Милко Ганчеви, Димитранка и Георги Конджарови и Йонка и Аспарух Лесичкови. Те бяха посрещнати с хляб и сол и вдигнаха празнична наздравица. Тържеството бе организирано от Клуба на пенсионера „Дълголетие“. Председателят на клуба Димитър Пейков пожела на всички присъстващи никога на злото със зло да не отвръщат и винаги доброто да върви напред. Освен „златните сватби“, в деня на християнското семейство празнуваха и 16 души, които навършват кръгли годишнини. 10 от тях честваха 70-ти рожден ден, а 6 – 80-ти. Всички присъстващи бяха поздравени и от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от кмета на селото Ясен Янков и от председателя на общинската структура на съюза на пенсионерите Николина Костова.

Четири двойки празнуваха „златна сватба“ и във Върбица. На церемония организирана от НЧ "Градина-Върбица 1894" и Клуб на пенсионера под звуците на Менделсон, семействата Христови, Минчеви, Йорданови и Станчеви си казаха "да" отново след 50 години.

   И както тогава-така и днес преминаха щастливи по бялата пътека,отрупана със здравец и цветя. По стара българска традиция, бяха посрещнати с хляб и сол. От името на кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, поздравителен адрес прочете кмета на Върбица Чавдар Мутафов. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов