С детски концерт Велико Търново отбеляза Деня на християнското семейство - velikotarnovo.utre.bg

С детски концерт Велико Търново отбеляза Деня на християнското семейство

21 ноември 2017, 20:22 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Велико Търново

  • Снимка:
    община Велико Търново

  • Снимка:
    община Велико Търново

Кметът на Старата столица Даниел Панов поздрави децата, техните родители и близки

С детски концерт Велико Търново отбеляза празника Въведение Богородично – Ден на християнското семейство. Малчуганите от детските градини „Райна Княгиня“, „Ален мак“, от Неделното училище към храма „Свети Николай“, както и танцьорите от Ансамбъл „Българче“ зарадваха стотици великотърновци с чудесните си изпълнения.

Кметът на Старата столица Даниел Панов поздрави децата, техните родители и близки, както и всички гости в залата на общината. Той припомни, че в Деня на християнското семейство Божията майка за първи път е прекрачила прага на църквата.

„Нека възпитаваме децата на Велико Търново и България в духа на изконните християнски ценности, нека ходим заедно с тях по-често на църква, нека ги учим да се кръстят и да отправят молитва. Всичко това е неизменна част от нашата българска идентичност. Нека възпитаваме бъдещите поколения в дух на родолюбие към България и Старата столица, нека ги учим да пазят традициите и обичаите“, обърна се към стотиците великотърновци Даниел Панов.

Празникът бе организиран от Община Велико Търново и Великотърновска света митрополия. Приветствие към всички присъстващи отправи и отец Славчо. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета