Таня Недкова стана зам.-шеф на Апелативна прокуратура – Велико Търново

Животът

23-11-2017, 11:14

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С единодушно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Таня Недкова е назначена на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-апелативен прокурор” на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Актът за встъпване в длъжност беше връчен тържествено от Апелативния прокурор Огнян Басарболиев в присъствието на целия колектив ВТАП.

Прокурор Недкова има 28 години юридически стаж, от които 27 години в прокуратурата. През периода 1990-1996 г е работила в Районна прокуратура – Горна Оряховица, като от 1992 г.  до 1996 г е била районен прокурор.  От 1998 г до 2009 г. е работила в Окръжна прокуратура – Велико Търново  като окръжен прокурор и административен ръководител. От октомври 2009 г до момента  е прокурор в Апелативна прокуратура – В. Търново. Има ранг „Прокурор във ВКП и ВАП“. Прокурор Недкова е с най-голям  прокурорски стаж, има административен опит като окръжен прокурор, с доказана висока квалификация, добре обосновани и мотивирани актове, като за отлична работа е награждавана многократно от ВСС и от ръководството на Прокуратурата на РБ.

Прокурор Недкова е назначена на длъжността след пенсионирането на досегашния заместник–апелативен прокурор Стоян Вараджаков, който за проявен висок професионализъм  и образцово изпълнение на служебните задължения беше отличен от Главния прокурор на Р. България Сотир Цацаров с  отличие „Почетен знак  на Прокуратурата на Република България“. За висок професионализъм Стоян Вараджаков получи и отличието „личен почетен знак златен – първа степен“ от Прокурорската колегия при ВСС.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)