С фойерверки утре палят коледните светлини на Велико Търново

Велико Търново Лайф

23-11-2017, 14:12

Снимка:

архив, Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С фойерверки и много настроение утре вечер официално ще бъдат запалени коледните светлини във В. Търново. Елхата пред сградата на общината и украсата в града ще грейнат и с празничен спектакъл „Време за подаръци“ на Театър ВЕСЕЛ, който започва в 17.30 ч.

Това слага начало на пъстрата предпразнична програма, която от кметството са подготвили за великотърновци.

На 1 декември в парк „Марно поле” ще заработи традиционният Коледен базар със стоки от български производители. Лунапарк, виенско колело, детска анимация коледна поща и къщичката на Дядо Коледа ще има там и тази година.

Отново  Коледен автобус, шофиран от Добрия старец, ще радва най-малките жители на града. Две коледни работилници за украшения и сурвакници организират от Общината на 9 и на 16 декември. За децата на Велико Търново ще има и куклени спектакли. Първият от поредицата е тази събота, когато от 11 часа на сцената на читалище „Искра”, където Русенският куклен театър ще представи своя премиерен спектакъл „Малката кибритопродавачка”.

В Голямата зала на Община Велико Търново ще има два коледни концерта – на СУ „Емилиян Станев” на 19 декември от 14 часа, и на вокална група „Пеещи камбанки” от 18 часа на 21 декември.

За радост на ценителите, на 2 декември ще има вечер с музиката на ФСБ с участието на Иван Лечев и Румен Бояджиев. Разнообразните прояви от богатата празнична програма ще продължат през целия декември



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)