Благотворителен базар в подкрепа на Пеньо Пенев е разположен на общинския пазар в Горна Оряховица

Мисия

24-11-2017, 16:04

Снимка:

община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Благотворителен базар в подкрепа на Пеньо Пенев от днес отвори врати в Горна Оряховица. 38-годишният мъж, страда от остра левкемия. Болестта се развива бързо, а средствата, необходими за лечението му са непосилни за семейството.

Щандовете на благотворителния базар са два и се намират на общинския пазар – в края на алеята за продажба на цветя и на битака. Те ще работят всеки петък и, който желае да се включи в благотворителната кауза, може да си закупи нещо от тях. На базара се предлагат сувенири и картички изработени от потребителите на социални услуги в общината: Център за обществена подкрепа, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за възрастни с увреждания, Дом за възрастни хора с умствена изостаналост – Драганово. Освен сувенирите и картичките, базарът предлага и други стоки, предоставени от съпричастни на добрата кауза хора.

Дарителници има разположени на входа на Общината, в Центъра за обществена подкрепа, както и в много обществени сгради и търговски обекти. В подкрепа на Пеньо Пенев предстоят и два благотворителни концерта. Първият е на 18 декември от 18.00 ч. в Зала 1 на Общината и се организира от СУ „Вичо Грънчаров“. Вторият концерт е на 20 ноември от 18.30 ч. отново в Зала 1 на Общината и се организира от НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. Средствата, събрани и от двата концерта ще бъдат дарени за лечението на Пеньо Пенев.

38-годишният мъж в момента се намира в клиника в Турция, където провежда химиотерапията. Днес от там дойде добрата новина, че една от сестрите му - Силвия ще бъде донор на стволови клетки, тъй като между двамата има 100 % съвместимост. „Според професора, който лекува Пеньо, това се случва изключително рядко между брат и сестра. Такова съвпадение можело да има при двама братя или при майка и син, но както в случая при нас между брат и сестра е голяма рядкост“, коментира Силвия Пенева, която днес беше на благотворителния базар, но скоро предстои да замине в Турция.

За набиране на средства за лечението на Пеньо Пенев е открита дарителска банкова сметка:

BIC: UBBS BGSF

IBAN: BG71UBBS80021063534140

ОББ АД

Пеньо Павлов Пенев

Горна Оряховица



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов