„Дискусия за бъдещето с един визионер” проведе клуб „Имхотеп“ към ВТУ

Животът

25-11-2017, 17:31

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Удостоиха бизнесмена Петър Христов със званието "Почетен член на клуба"

В зала „Европа“ на Ректората се проведе среща, организирана от Дипломатическия клуб „Имхотеп“ към Великотърновския университет с г-н Петър Христов, член на Настоятелството на нашия университет и един от успелите българи.

Събитието протече като кръгла маса на тема „Дискусия за бъдещето с един визионер”. Г-н Петър Христов представи на студентите своята философия, която го е водила в професионалния му и в личния му път.

Визионерът сподели, че да бъдеш част от Настоятелството на Великотърновския университет, е голяма чест, но и отговорност. „Избрах ВТУ, защото е най-големият държавен университет. Тук се възпитава бъдещето на България. Учителите са будителите на нашата Родина“, каза г-н Христов.

„Ако искаш да стигнеш бързо, тръгни сам. Ако искаш да стигнеш далеч, тръгни с приятели!“, бе един от съветите, които той отправи към препълнената със студенти, преподаватели и гости зала.

„Аз се приемам за успял човек. Създавам среда и възможности на младите хора да достигнат там, закъдето са тръгнали. Поиграйте си с това да гледате в бъдещето. Никога не съм се страхувал да мечтая, затова: Мечтайте! Бъдете будни! Реализирайте!“, каза на финала на разговора успелият българин Петър Христов.

В края на срещата председателят на Дипломатическия клуб „Имхотеп“ Светослав Мишев удостои г-н Петър Христов със званието "Почетен член на клуба".

На дискусията присъства председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов и общински съветници.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов