Над 100 ентусиасти играха български хора в търновски парк

Велико Търново Лайф

26-11-2017, 10:41

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Инициаторите на масовата хоротека организират днес и поредно почистване в старата столица

Над 100 човека танцуваха заедно български хора във великотърновския парк Дружба. Вдъхновяващото събитие се проведе в съботния следобед по инициатива на Групата за здравословен живот и масови тренировки на открито „Търново рънс“.

По информация на организаторите участниците са били 130 човека, пристигнали дори от Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Трявна. Ентусиастите са изиграли 30 вида хора. Любители на българския фолклор и дух бяха приготвили билков чай с мед, курабийки и соленки, за да могат да се подкрепят и сгреят танцьорите.

Днес предстои поредното доброволно почистване на район в старата столица, организирано от „Търново рънс“. Този път усилията ще бъдат насочени към облагородяването на зелените площи в градината на областната болница. Сборния пункт е в 15 часа на северния вход на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, причината да бъде избран този терен, според организаторе е, че дворът на здравното заведение би трябвало да е място за почивка, разходка и наслада, а в последно време и там се е образувало микро сметище.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов