Техника и работници са в готовност за зимното почистване на община Велико Търново

Мисия

27-11-2017, 10:41

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

ОП „Зелени системи” ще се грижи за тротоарите, спирките и стълбите в областния град

10 снегорина, 2 фадроми, 2 комбинирани трактора и 3 самосвала са готови за зимното снегопочистване на територията на община Велико Търново. Това информира администрацията в обширен доклад, който ще бъде представен на вниманието на великотърновските общински съветници на заседанието им в четвъртък.

Фирма „Нелсен чистота” е натоварена със зимната поддръжка в областния град. В депото си фирмата е подготвила за старт на сезона 1 500 тона пясъчно-солна смес, 800 тона промишлена сол, 800 тона пясък и 20 тона химически препарат. От 10-ти ноември машините са в готовност и очакват първите превалявания.

114 км е уличната мрежа в община Велико Търново, която подлежи на зимна поддръжка по силата на договора с фирмата – изпълнител. Улиците от първостепенно значение са с обща дължина 72 км.

Общината е поставила изисквания към фирмата пътните платна на транспортните улици да бъдат почиствани без допускане на леден слой на настилката до 12 часа от спирането на снеговалежа. Допустимата дебелина на снежната покривка по време на снеговалеж не трябва да е повече от 3 см по първостепенните улици и 7 см по второстепенните.

Снегопочистването на тротоарите, спирките и стълбите в град Велико Търново ще се извършва от ОП „Зелени системи”, които разполагат с 85 общи работници, 4 моторни роторни снегорина и един ръчен снегорин. С приоритет при почистването ще са централната част на Старата столица и териториите около здравните заведения, детските градини и училищата.

За зимното почистване на общинската пътна мрежа ще се грижи фирма „Пътни строежи”. Улиците в общината са с обща дължина 145 км



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов