Търновски студент открива своята 20-та изложба

Животът

28-11-2017, 08:13

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Експозицията се открива днес в Регионалната библиотека

Първенецът по брой изложби на факултета по изобразително изкуство Нуркан Нуф представя своята 20-та изложба.
Той е само на 21 години, но упоритостта, вдъхновението и таланта му осигуряват все повече успехи.
Нуркан е от Разград. Студент е във факултета по Изобразително изкуство към Великотърновския университет от три години, специалност рисуване и интермедия. Като всеки творец казва, че рисува откакто се помни, но професионално се среща с изкуството, когато започва обучението си във Велико Търново.
Въпреки краткото време той вече представя своята 20-та изложба.
Различното в нея е, че всички 11 картини, нарисувани за по-малко от два месеца, са посветени изцяло на любовта и то на добрата й страна, а техниката, която е използвал е не само смела и новаторска, но и авторска.
Картините са провокативни и трудно разгадаеми на пръв поглед. Съдържат тайнственост, която всеки може да интерпретира чрез собствените си емоции.
Верен на творческата си натура Нуркан е избрал и нестандартни плакат и покани за своята „юбилейна“ любовна изложба, които крият в себе си много символика.
Поканите са във формата на жерави, които според източната култура символизират надежда и вярност, а символът върху постера за изложбата е разбито, обърнато сърце, изписано със символи, модерни в социалните мрежи.
Официалното откриване на атрактивната изложба на Нуркан ще бъде днес  от 17ч., а Регионалната библиотека във Велико Търново ще бъде неин дом до 9-ти декември.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов