Разкриха нарколаборатория за пико в Априлци

Крими

28-11-2017, 08:58

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Акцията е реализирана от служители на ГДБОП под наблюдението на Специализираната прокуратура

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за производство на метамфетамин (т. нар. пико) в гр. Априлци, Ловешка област, с цел разпространение в различни селища в страната. Участниците в групата са задържани на 24 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и колегите им от ТС БОП-Варна.

Според първоначалните данни групата е започнала производството на пико през юни 2017 г. в хотел в  Априлци, където работел като барман и живеел „химикът“ на групата.  Там при специализираната операция е открита лабораторията, оборудвана с всичко необходимо за производството на метамфетамини. В началото прекурсорите, материалите и финансирането осигурявал ръководителят С. В. от Варна. Впоследствие с това се е заел негов близък и „дясната му ръка“ в групата. Повечето материали и оборудване били купувани онлайн и доставяни чрез спедиторски фирми. За пласирането на едро на готовата продукция отговарял конкретен участник в групата. Известни количества били разпространявани във Варна лично от ръководителя.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата участници в престъпната дейност е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов