СУ „Георги Измирлиев“ си партнира с училища от шест държави по европроект

Мисия

28-11-2017, 09:44

Снимка:

СУ "Георги Измирлиев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учители и ученици от СУ „Георги Измирлиев“ участваха в работна среща

За пореден път учители от СУ „Георги Измирлиев“ участваха в работна среща по Еразъм Плюс. Това е един от петте проекта, одобрени от Европейската комисия, по които работи училището през настоящата година. Кординатор на проекта “E-Trasure-My Lovely Europe” е училище от полския град Пулави. СУ „Георги Измирлиев“ ще си партнира с училища от Италия, Полша, Португалия, Латвия, Турция и Гърция.

Децата, участници в проекта, ще изучават природни богатства, биологично разнообразие, история, легенди, традиции, фолклор, обичаи на страните-партньори. В процеса на работа, ще създадат образователна игра, чрез която новите знания се очаква да бъдат разпространени не само сред техните съученици в училищата-партньори, а ще предизвика интерес и сред връстниците им от региона, в който живеят.

Следващата среща е в училището-партньор в гр. Яница, Гърция през март 2018г., където децата ще научат основни изрази и думи от езиците на всички страни, участници в проекта, ще готвят национални ястия от страните-партньори и ще се запознаят с творчеството на автори и поети от Европа.

Всички Еразъм проекти, по които се работи в СУ „Георги Измирлиев“, дават възможност на учители и ученици да научат повече за културата и бита на други държави от Европейския съюз, основните европейски ценности като мултикултурализъм и толерантност към други нации, както и да подобрят уменията им за работа в екип и да ги направят по-уверени в  комуникацията на чужд език.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов