Образуваха дисциплинарни производства срещу уличените в кражби на гориво полицейски служители от Павликени

Крими

28-11-2017, 12:37

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За залавянето им съдействали и бензинаджии

Тежки дисциплинарни наказания грозят четиримата полицейски служители от управлението в Павликени, които са уличени в кражба на гориво, което се е полагало за патрулките. Вчера, при мащабна акция на "Вътрешна сигурност" на МВР и ОД на МВР във Велико Търново бяха задържани командирът на отделението Георги Едрев, огнярът Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и началникът на полицейския участък на Сухиндол Румен Стойчев. От месеци те били следени след сигнали, че отклоняват гориво след като на местна бензиностанция в резервоарите на патрулките наливали минимално количество бензин, а останалите литри, сипвали в пластмасови туби от минерална вода. След това въпросното гориво било отнасяно в гараж на полицията, който служел като "гара разпределителна" за задигнатия бензин.

От няколко месеца в Областната дирекция на МВР във Велико Търново е била образувана дисциплинарна преписка, по която е разпоредена проверка. Уведомени са Следствената служба и прокуратурата. Със съдействието на служители на бензиностанциите на "Лук Ойл", с които Областната дирекция на МВР има споразумение за обслужване на служебните ни автомобили, са засечени нарушения. Директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов е подготвил заповеди за дисциплинарни производства срещу трима от служителите - Ангел Стефанов, Бисер Йорданов и Георги Едрев. Тъй като началникът на полицейския участък на Сухиндол Румен Стойчев е назначаван с министерска заповед, за него трябва да се произнесе лично министърът на вътрешните работи. Какви наказания ще бъдат наложени на въпросните лица, зависи от събраните доказателства. Работата по случая продължава.

При обиските вчера в имотите на четиримата служители са иззети туби с бензин, но точното количество тепърва ще се изяснява. Разпоредени са експертизи, които пък ще установяват какви количества са отклонени и какви щети са нанесени на МВР.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов