Община Полски Тръмбеш ще осигурява топъл обяд на нуждаещи се до края на 2019 г.

Животът

29-11-2017, 09:25

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът обхваща лица от всички населени места в общината

Проектът «Осигуряване на топъл обяд в Община Полски Тръмбеш» е удължен с подписано споразумение до 31.12.2019 г., съобщиха от общината. През целия период на изпълнение ще се приемат заявления на желаещи да получават топъл обяд и при освобождаване на място ще бъдат включвани в проекта.

Проектът обхваща лица от всички населени места на територията на Община Полски Тръмбеш. Те са от определената по проекта целева група: самотно живеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото си или труда си и получават пенсии в минимални

размери - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност.

Поименното определяне на конкретните представители на целевата група се извършва от Дирекция”Социално подпомагане”, въз основа на данните от регистрите на подпомаганите лица. Приготвянето и доставката на храната се извършва чрез Домашен социален патронаж гр. Полски Тръмбеш. Менюто се изготвя съгласно изискването за балансирано и рационално хранене и включва: супа, основно ястие, хляб и десерт.

По проекта се реализират и съпътстващи мерки, които са една от спецификите на подпомагането от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

През тази месец се извършва оценка на удовлетвореността на получаващите „Топъл обяд” по проекта. За събиране на необходимата информация, потребителите попълват формуляр за обратна връзка.

Реализацията на проекта е част от целенасочената социална политика, която Община Полски Тръмбеш развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов