Над 110 ученици от Горна Оряховица и Лясковец се обучаваха в кампанията „Научи ме да умея“

Велико Търново Лайф

30-11-2017, 15:05

Снимка:

пресофис Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Акцент на събитията бе поставен върху уменията

Над 110 младежи от Горна Оряховица и Лясковец се включиха в националната кампания на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и сдружение „Образование България 2030“ - „Научи ме да умея“. Кампанията е фокусирана върху изграждането и  развиването на уменията на 21-ви век, нужни за успешната реализация на младите хора на пазара на труда.

В серията от събития се включиха средните училища  „Вичо Грънчаров“ , „Максим Райкович“, и доброволците от Горнооряховския младежки парламент.  По време на срещите , учениците на възраст между 14 и 18 години, взеха  участие  в интерактивни работилници, водени от националният координатор на сдружение „Образование България 2030“ - Александра Мирчева. Акцент на събитията бе поставен върху уменията, които са от ключово значение за по-лесното адаптиране с променящият се пазар на труда. Учениците имаха възможност да работят за подобряването на своите комуникационни способности и умението си за работа в екип чрез тематични предизвикателства.

Евродепутатът Ева Майдел работи активно в Европейския парламент за създаването на политики, които да спомагат младото поколение да развива своя потенциал. Тя е и сред основателите на сдружението „ОБ2030“, което обединява над 50 представители от различните сектори, в каузата за качествена промяна на образованието в България. Съвместната им кампанията „Научи ме да умея“ към момента е работила с над 600 младежи от различни краища на България.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов