Информационна акция за превенция на СПИН проведоха от МГЕРБ – Свищов

Мисия

01-12-2017, 14:17

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

За поредна година в Свищов членове на младежката организация на ГЕРБ в проведоха информационна кампания за превенция на СПИН. В навечерието на 1 декември - Световен ден за борба срещу вируса, младите хора раздадоха над 300 информационни брошури и презервативи.

Младежите избраха пиков вечерен час, за да осъществят акцията си за превенция на ХИВ/СПИН. Материалите бяха раздадени в центъра на града, площад „Свобода, площад „Хан Бъчва” и пред сградата на Стопанска академия. Инициаторите  разговаряха със съграждани и студенти за това колко важно е отговорното поведение на всеки човек. Какво е СПИН, как се заразяваме, как да се предпазваме и защо трябва да се изследваме са обяснили младите хора в изготвените от тях брошури.

14 кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН работят в цялата страна, а повече информация за тях може да се получи на телефон 0 700 130 40, информират чрез брошурите си членовете на МГЕРБ - Свищов.

В България до 16 май 2017 г. са регистрирани 2556 ХИВ-позитивни лица. В световен мащаб 76,1 милиона души са заразени с ХИВ, а 5,0 милиона души а загинали от болести, свързани със СПИН от началото на епидемията с ХИВ.  „Ако сте били изложени на риск от заразяване с ХИВ, непременно се изследвайте, защото няма видими симптоми“, обясняват младежите и призовават хората да се предпазват.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов