В Свищов предстои широко обществено обсъждане какво да има на мястото на бившите казарми

Мисия

01-12-2017, 14:34

Снимка:

община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът Генчев съобщи на пресконференция няколко добри за града новини

       На пресконференция в Свищов, чиято цел беше кметът на крайдунавския град  да потвърди официално, че с писмо на министър Красимир Каракачанов се дава съгласието на Министерство на Отбраната да върне на община Свищов собствеността върху терена на бившите казарми, Генчо Генчев зарадва местните медии с още няколко добри новини. По повод най-дългоочакваната новина, кметът поясни, че ще отнеме известно време докато се изпълнят законовите процедури по връщане на собствеността и допълни, че е дал гаранция пред министъра, имотът да запази своята цялост и да не бъде продаван. «Докато аз съм кмет на Свищов, гарантирам, че ще държа на думата си!» - беше категоричен градоначалникът. Той сподели, че предстои широко обществено обсъждане - за какво ще се използва и какво ще бъде изградено в тази зона, за да се разгърне потенциала на този терен, както и тази част от него, която има излаз на река Дунав.

   След като приключи темата с казармите, Генчо Генчев обясни, че през изминалата седмица с постановление на Министерски съвет община Свищов е получила безвъзмездна финансова помощ в размер на 500 хил. лева за ремонт на най-належащите улици в града. Кметът поясни, че капиталовите разходи, с които разполага Общината, са крайно недостатъчни за ремонт на всички улици, за които гражданите сигнализират, но с отпуснатите средства  този проблем ще се реши до голяма степен. Ремонтът на улиците ще започне веднага щом метеорологичните условия позволят това.

   Кметът на Свищов спомена, че е провел няколко изключително ползотворни срещи с министъра на Регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, на които община Свищов е получила уверение, че до края на годината ще бъдат заделени средства, с които да бъде направено предпроектно проучване за изграждане на пречиствателна станция за питейни води в гр. Свищов. Този сериозен проблем за свищовските жители ще намери своето решение през 2019 година, когато е планувано реализирането на амбициозния проект.

   Генчо Генчев потвърди пред медиите, че през месец април ще започне основната рехабилитация на пътя Свищов – Вардим, като за две месеца ремонтът  трябва да приключи.

    Пресконференцията завърши с поредната добра новина, касаеща 4 от населените места в общината. Кметът съобщи, че МРРБ отпуска на община Свищов финансова помощ за близо 800 хиляди лева, за подмяна на водопроводната мрежа към селата Морава, Козловец, Драгомирово и Хаджидимитрово.

    По време на срещата с местните медии Генчо Генчев многократно благодари на министър Каракачанов, министър Нанков и народните представители Цветан Цветанов и Станислава Стоянова за активната подкрепа, която оказват за развитието на община Свищов и реализирането на много проекти от съществено значение за местното население.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов