Край! Георги Вълев и „Килърите“ ще лежат в затвора доживот

Крими

02-12-2017, 10:10

Снимка:

Архив, senzacia.net

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Върховният касационен съд (ВКС) оповести окончателното си решение по делото „Килърите“, по което осъден на доживотен затвор е и известният великотърновски бизнесмен Георги Вълев. Той бе арестуван, заедно с други от бандата преди шест години и от тогава съдебната сага извървя всички възможни инстанции, а арестантите останаха задържани под стража.

Настоящото решение не подлежи на обжалване и Георги Вълев, както и още двама от групата за мокри поръчки „Килърите“ ще останат в затвора доживот.

Най-тежкото наказание, предвидено в българското законодателство е наложено на бизнесмена Вълев и съучастниците му заради организирането и изпълнението на две убийства през 2009 г. – на великотърновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. В доживотната присъда на Георги Вълев се кумулират и други ефективни наказания за лихварство и побой.

Другите двама, осъдени на решетки доживот, са тарторът на бандата Петър Стоянов – Сумиста и Васил Костов – Кеца. Вълев и Сумиста са сочени като подбудители на двете убийства, а Кеца – като техен помагач.

Разбиването на групата стана при една от мащабните полицейски акции по времето, когато вътрешен министър бе Цветан Цветанов и на знаковите спецоперации се даваха имена. Така Вълев и съучастниците му станаха известни като „Килърите“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов