С празнични илюминации откриха Коледния базар в старата столица

Царевград Търнов

02-12-2017, 11:38

Снимка:

община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Впечатляващи празнични фойерверки белязаха откриването на традиционния Коледен базар във Велико Търново снощи. Символично, коледните светлини запали зам.-кметът Ганчо Карабаджаков, който бе и първият, пуснал своето писмо до Дядо Коледа в специалната пощенска кутия на добрия старец. В своето писмо зам.-кметът е пожелал радост за всички и много подаръци на децата в предстоящите празнични дни.

Карабаджаков припомни пред присъстващите, че вече за шеста поредна година великотърновският парк „Марно поле“ се превръща в китно и красиво, като в приказките, Коледно селце. Той поднесе поздрави от името на кмета Даниел Панов и благодари на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, организатор на базара. Нейният управител Борислав Йорданов пожела весело настроение и хубави празнични дни на жителите и гостите на града.

Атракцион и 25 къщички-павилиони за търговска дейност са разположени на централната алея в парка, който е с чудесна коледна украса и осветление.

В къщичките през целия декември ще се предлагат стоки на български производители - уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, изделия на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни и кулинарни изкушения, био вина, пелин и месни деликатеси.

В началото на базара е Коледният календар, на който ще се отбелязват дните до настъпването на Рождество Христово. В близост, под внушителна естествена елха, е разположена Коледната поща, където джуджета приемат детските писма за Дядо Коледа - до самия 24 декември. За да се получи отговор от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец.

В една от къщичките е благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХI“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново.

В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, на базара ще има още няколко благотворителни кампании. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов