Нова детска площадка беше открита в град Бяла черква - velikotarnovo.utre.bg

Нова детска площадка беше открита в град Бяла черква

03 декември 2017, 09:51 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Павликени

Тя е изградена по проект за близо 5 000 лв.

Децата на град Бяла Черква имат нова детска площадка за игра. Тя е изградена по проект „Екологично бъдеще за децата в ДГ „Атанас Неделчев” гр.Бяла Черква, общ. Павликени”, одобрен за финансиране в проведения конкурс в Национална кампания на МОСВ и ПУДООС „Чиста околна среда –2017 г.”. Общата стойност на проекта е 4 933,74 лв. Изпълнението на дейностите се реализира в двора на детското заведение. Извършено е почистване на терена, доставка и монтаж на пейки, детска къщичка за игри, люлка-везна, клатушка и пързалка.

При откриването кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов отбеляза, че изграждането на детските съоръжения в двора на детска градина „Атанас Неделчев” дава възможност за създаване среда на безопасни игри и доверие. Според него това е стимул за родителите на белочерковските малчугани да изберат местната детска градина пред тези в общинския център.

На откриването присъстваха зам.кметът инж.Анастасия Вачева и представители на общинска администрация-Павликени. Възпитаниците на детското заведение поздравиха гостите с богата музикална програма.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета