Търновска ученичка първенец в Националната университетска олимпиада

Мисия

03-12-2017, 14:31

Снимка:

Старопрестолна гимназия по икономика

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 460 ученици от осем града в България участваха в олимпиадата

Дванадесетокласничката Ванеса Симеонска от Стапопрестолна професионална гимназия по икономика, специалност „Банково дело“ беше класирана на първо място с 96% успеваемост в Националната университетска олимпиада – направление “Маркетинг“, организирана от Икономически университет град Варна на 25 ноември 2017 г. За отличното си представяне в състезанието тя получи сертификат, който й дава възможност да се запише в избрана от нея специалност в университета и се освобождава от семестриални такси за една учебна година.

Над 460 ученици от ХI и XII клас от осем града в България участваха в олимпиадата. Единадесет бяха тематичните области, в които те се изявиха – „Агробизнесът и селските райони – икономика, иновации и растеж“, „Градове на бъдещето“, Икономика, Маркетинг, „Правни, социални и хуманитарни науки“, „Работното място на бъдещето“, Счетоводство и одит, Български език и литература, Руски език, Английски език, Немски език и Френски език.

Олимпиадата по маркетинг се проведе на два кръга. На първият етап участниците разработиха есе на тема по избор измежду посочените в регламента. До следващия кръг бяха допуснати тези, които имаха най-много точки. В заключителния етап класираните участници решаваха екипно казус в областта на маркетинга и представиха идеите и предложенията си пред академично жури.

Целта на олимпиадата е да се предостави възможност за творческа изява в областта на маркетинга на ученици от средните училища в страната, да се създаде среда за развитие и задълбочаване на знанията, уменията и компетентностите в областта на маркетинга на българските ученици и да се подпомогне изграждането на сътрудничество между средното и висшето образование в страната.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов