Астор и Ангел Заберски – син поднасят „Вълшебства по Коледа” в Търново

Мисия

04-12-2017, 10:55

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът предлага авторска музика и образователни елементи

Ангел Заберски – син и Астор – илюзионист номер едно на България, представят авторски коледен проект на 10.12.2017 г. в залата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

“Вълшебства по Коледа“ с чара и фокусите на Астор и с приказната музика на Заберски е синкретичен музикално-артистичен спектакъл за малки и големи. Композиран и сътворен с много настроение и празнична предновогодишна емоция, Маг номер едно Астор, в компанията на Маестрото на музикалната картина, ще наградят търновската публика с вълнуващо преживяване.

Поводът е предстоящият новогодишен период на празнични събития.

Концепцията - един изпълнен с чудеса приказен спектакъл-концерт, с много подаръци за малките в новогодишна атмосфера и ефекти, който да зарадва децата и техните родители ведно.

Съдържанието - чудесата по Коледа с Астор ще бъдат поднесени на фона на елегантните джазпиеси, изпълнени от септета на Маестро Заберски с много красота, мистика и традиционни музикални картини. Фокусите, разбира се, ще бъдат за всички възрасти.

Астор не само ще влезе в ролята на Дядо Коледа, но и ще раздаде подаръци, така, както само той може да го направи - с тънкости и трикове, с фокуси, чудеса и магьосничество. В оглед на неговото световнопризнато творчество и уникалност като маг, имайки впредвид и неговата възраст, публиката ще има уникалното удоволствие да се срещне с великия магьосник, надявам се, с удоволствие. Добрият старец е най-очакваният вълшебник в света на децата, а и на големите, така че, ще разчитаме на гарантиран успех.

Ангел Заберски-син е в ролята на композитор и диригент на септета, който ще създаде своеобразна музикална среда на сюжета и ще бъде диригент на спектакъла.

Очаквайте авторска, а не комерсиална музика, поднесена на живо, а не на запис, като ще предвидим и образователни моменти за малки и големи - всичко това по посока  сцената да възпитава подрастващото поколение, а защо не и техните родители?! 

За малките, музиката ще бъде подбрана целенасочено и тематично, като в творчеството на Ангел Заберски има и произведения не само в джаз, но и в класика, а също и пиеси за деца.

Ще се радваме да представим във Велико Търново спектакъл, който да съчетава две, та дори и три поколения в една зала и да дадем като подарък такава магична предколедна музикална приказка - синкретично живо и истинко изкуство, което днес все по-трудно реализираме, конкурирайки се с лесно произвежданите постпродукции без импровизация, без авторство и без сътворяване на живо, на сцена.

За децата, както и за техните родители ще има чувал с подаръци, така, както подобава на един истински Коледен празник. На сцената ще видим смело превъплащение на добрия старец, а зрителите в залата ще се почувстват приказно и ще останат наградени с най-доброто от портфолиото на най-великите артисти от българската сцена – музиканти и илюзионисти.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)