Лекоатлети от шест области идват в Търново за турнир "Заедно срещу насилието"

Спорт

05-12-2017, 12:21

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

На 8 декември от 10.00 часа на закритата писта на стадион „Ивайло“ Зонта клуб Велико Търново, заедно със Спортен клуб „Етър-Академик“ гр. Велико Търново, организират Турнир по лека атлетика „Заедно срещу насилието „! В спортната проява ще участват 220 атлети от 11 спортни клуба от 6 области на България - Велико Търново, Габрово, Шумен, Разград, Плевен и Русе.
Турнирът се провежда в рамките на 16 -те дни на активност на Зонта Интернешънъл , започващи всяка година от 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието срещу жени и приключващи на 10 декември -Международен ден на правата на човека.
Кампанията на Зонта Интершънъл е насочена към повишаване информираността на хората за насилието над жени и деца във всичките му форми - социални, религиозни, икономически, етнически и расови. Всяка трета жена и всяко четвърто дете по света са били жертви на насилие.
С организирането на спортния турнир Зонта клуб Велико Търново и СК „Етър-Академик“,се стремят да дадат гласност и да информират младите хора за техните права и тяхната защита, да повишат тяхната непримиримост към всички форми на насилие , както и да повишат обществената нетърпимост срещу посегателствата над личността и достойнството на всеки човек .



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)