Над 1 700 именици празнуват на Никулден в Община Горна Оряховица

Мисия

06-12-2017, 09:40

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В Писарево и Горски долен Тръмбеш има само по един Николай

Над 1700 именици в Община Горна Оряховица празнуват в деня на Св. Николай Мирликийски Чудотворец. На Никулден празнични наздравици ще има във всички населени места, макар в някои от тях да има само по двама или трима именици.

Най-много в Общината са Николаевците - 922. 695 от тях са от Горна Оряховица, а в Писарево и Горски долен Тръмбеш има само по един  Николай. Следващите по численост в Общината са мъжете с името Никола - 437. И докато в Горна Оряховица те са 285, в Паисий си нямат нито един. Жените, носещи името Никол, са 106, като 90 от тях живеят в Горна Оряховица. Всъщност жени с името Никол има само в още шест селища-Долна Оряховица, Поликраище, Върбица, Драганово, Правда и Първомайци. Николините в Общината са 87, а Николинките – 169. 20 мъже в Общината носят пък името Кольо.

И докато в Горна Оряховица имениците са над 1 200, то в Горски горен Тръмбеш и в Горски долен Тръмбеш са по 5, в Стрелец са 3, а в Паисий са само двама.

Най-възрастния именик в Общината е 93-годишният Никола Николов, а най-младият е Никола Москов, който е само на 10 месеца. И давамата са от Горна Оряховица.

Нека бъдат честити всички именици!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов