ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ участва в Национален конкурс по предприемачество - velikotarnovo.utre.bg

ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ участва в Национален конкурс по предприемачество

06 декември 2017, 09:47 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

В своите творби участниците трябваше да опишат как изглежда работното място на бъдещето

В  Национален конкурс за есе по предприемачество на тема „Работното място на бъдещето“  участваха учениците от Гимназията по туризъм.  Организатори на състезанието бяха Икономически университет  - Варна чрез  клуб „Млад предприемач“ към Студентски съвет  и "The Taxback Group".  В своите творби  участниците трябваше да опишат  как изглежда работното място на бъдещето  -  как е заето пространството, с какво разполагат служителите, как екипите се сплотяват и кои са техните общи работни цели.

„Бъдещото ми работно място ще е това, в което се чувствам добре – със себе си, с колегите и с гостите на хотела. Хотел ще е бъдещото ми работно място. Поне засега.“ – така завършва есето си  Борислава Паунова, ученичка от XIIа клас, специалност „Организация на хотелиерството“.

Пламена Петева, ученичка от XIв клас, специалност „Туристическа анимация“ описва бъдещото си работно място така – „Усмихнати хора, деца, възрастни, млади, всички са усмихнати. И аз съм усмихната, защото съм усмихнала. Да споделиш щастието на или с някой е повече от човешко. И ако това е работата ти, то тя е повече от работа. Тя е призвание, тя е живот, тя е удоволствие. Та, моето работно място е това – туристически аниматор, навсякъде, с всички. Защото тези хора са дошли с очаквания. И точно тези очаквания са моето работно място. И ако те си тръгнат с усмивка, то означава, че очаквания и действителност са едно и също нещо. И ако тези, същите хора, си тръгнат с усмивка, то означава, че съм си свършила работата със сърце. Знам, и знания са нужни, и умения, и опит. Давам сърцето си, а останалото – обещавам ще го уча винаги.“

И двете момичета са придобили студентски права в престижния университет – ИУ Варна. И ако за Пламена има доста време,  то Борислава трябва да избере специалност и форма на обучение до края на учебната година.

Учителят, подготвил учениците, е инж. Славка Проданова.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета